Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 11:36Uppdaterad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 12:30
  • Nu har platserna tillsatts. Arkivbild.

KST:s områdeschefer tillsatta

Förbundsstyrelsen för Kommunernas socialtjänst (KST) har nu fastslagit vilka fyra personer som tilldelas rollerna som områdeschefer från den 1 januari 2021.

Susanne Peltonen ansvarar för tidigt stöd för barn och familj, Paulina Eklund för barnskydd, Mikaela Brandt för vuxensocialarbete samt Andrea Björnhufvud för funktionsservice.
- De är jätteviktiga pusselbitar i reformarbetet och det känns som vi är på god väg. Nu ska allt annat på plats, som de 60-70 som ska omplaceras från kommunerna. Det blir de nya chefernas sak att fundera på, säger förbundsstyrelsens ordförande Runar Karlsson (C).
Lönen för områdescheferna är fastslagen till 5.400 euro och utöver det ges under två år ett rekryteringstillägg om 600 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »