Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 oktober, 2020 - 15:41Uppdaterad: torsdag, 8 oktober, 2020 - 17:34

LR vill återremittera smittskyddslag

I dag höll landskapsregeringen ett plenum där man gav sitt utlåtande om regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagar om ändring och temporär ändring av lagen om smittsamma sjukdomar och lagen om transportservice.

- När det gäller lagen om smittskydd handlar det om att man ska göra det möjligt för turister att komma in i landet om de har ett intyg som inte är äldre än 72 timmar och visar att personen inte har covid-19, det säger lantrådet Veronica Thörnroos. Landskapsregeringens åsikt är att regeringens proposition till riksdagen innehåller sådana omfattande ändringar samt är så pass bristfällig gällande utredningar och konsekvensbedömningar att lagförslaget bör återremitteras till statsrådet.

- Lagförslaget medför till exempel omfattande nya uppgifter för hälsovårdsmyndigheten som ska kolla att de som kommer hit har rätt intyg med sig och att de inte stannar längre än 72 timmar i landet, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »