Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 oktober, 2020 - 06:08Uppdaterad: torsdag, 8 oktober, 2020 - 09:40

Bron över Bomarsund bjuds ut

Nu begär landskapsregeringen in anbud på att bygga en ny bro från Bomarsund till Prästö i Sund och anbuden ska vara inne senast den 17 december.

Det är en ny bågbro i stål och betong som ska byggas och desutom ingår väganslutningar till den nya bron i entreprenaden.

Sedan tidigare har landskapet upphandlat en tillfällig bro och väganslutningar till den och de kontrakten ska skrivas inom kort. Den tillfälliga bron ska användas under byggtiden av den ordinarie bron. I entreprenanden om bygget av den nya bron ingår också rivning av den tillfälliga bron och återställning av natur- och fornlämningsområden som används under byggtiden.

Byggstart planeras till mars nästa år och före det ska den tillfälliga bron och väganslutningarna göras och det arbetet börjar under hösten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »