Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 oktober, 2020 - 06:01

Rån och misshandel i tingsrätten

En ung man stod åtalad i går i Ålands tingsrätt för bland annat misshandel och rån alternativt olaga tvång.

Mannen har varit häktad sedan början av september och brotten han åtalades för skedde i slutet av augusti. Enligt åtalet ska den svarande misshandlat målsägande så att den målsägande fick blåmärken och svullnader på vänster sida av ansiktet och huvudet samt blåmärken på vänster arm. Efter det ska den svarande ha tvingat målsägande att ta ut 290 euro från närmaste bankomat.
Den svarande nekade till att ha börjat slagsmålet och sade att pengarna var ersättning för en sönderriven skjorta i samband med slagsmålet. Två vittnen som hördes hade motstridiga berättelser till hur händelseförloppet såg ut, men båda hävdade att det var den målsägande som börjat slåss. Ett av vittnena hade sagt tidigare i ett polisförhör att det var den svarande som utdelat första slaget, men ändrade sitt vittnesmål under rättegången. Den svarande stod också åtalad för andra brott, bland annat narkotikabrott. Dom avges den 21 oktober.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »