Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 oktober, 2020 - 22:02Uppdaterad: måndag, 5 oktober, 2020 - 22:02
  • Många ville diskutera gc-väg till Järsö. Foto: Owe Sjöblom.
  • Christian Wikström, Eva Dahlén, Susanne Fagerström och Wille Valve. Foto: Owe Sjöblom

Efterlyser gc-väg till Järsö

Det rådde stor enighet om att det bör byggas en gång- och cykelväg till Järsö på det öppna möte som Moderat samling för Lemland höll i går kväll.

Ett 40-tal invånare i Järsö och Nåtö kom på mötet och fick höra infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) berätta att gc-väg till Järsö finns med i regeringsprogrammet.

- Vi är mitt i budgetbehandlingen och just nu kan jag inte säga om det finns pengar för en gc-väg till Järsö i nästa års budget, men vi har det i regeringsprogrammet och vi avser att att det ska byggas, sade Christian Wikström.
Många på mötet ansåg att det räcker med att bredda den befintliga vägen och bygga någon form av träkonstruktioner för den lätta trafiken vid vägbankarna.
- Först måste vi få fram en vägplan och sen diskutera med markägarna så att vi inte får besvär inlämnade mot planen och till viss del är vi i gång med planen, men vi behöver avvakta budgetprocessen, sade Christian Wikström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »