Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 maj, 2010 - 17:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Sociala företag behövs<br>mot ungdomsarbetslöshet"

Också på Åland borde det bildas sociala företag för att ge en chans till de unga arbetslösa som inte kommer ut på den öppna marknaden. Det tycker ungdomslotsen Göte Winé som i dag ordnade en temadag om ungdomsarbetslösheten. En av föreläsarna, Håkan Björk från Umeå, berättade om ett hotell som drivs som ett socialt företag med målet att ge sysselsättning till ungdomar. I riket finns nu ett förslag till ny ungdomslag som skall underlätta den uppsökande och förebyggande verksamheten, bland annat genom att lätta på sekretessen mellan myndigheterna.- Det kostar mångdubbelt mer att inte göra någonting, jämfört med att satsa i början, säger Georg Henrik Wrede, programdirektör för politikprogrammet om barns, ungas och familjers välfärd vid Finlands regering.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »