Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 augusti, 2010 - 08:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ålands skalbaggar inventeras

Landskapet håller just nu på med en skalbaggsinventering på Stornäset i Kastelholm. Detta är en del av landskapets kartläggning av vissa områden på Åland. Förra sommaren gjorde amatören och skalbaggsexperten Tom Clayhills, med assistans från frun Riitta, en kartläggning av skalbaggebeståndet på sandstränder i Eckerö. Då fann man med hjälp av burkfällor flera arter som klassades som hotade och även för Finland nya arter av skalbaggar. På Stornäset använder man sig bland annat av fem korsfönsterfällor som man använder när man kartlägger vedlevande insekter på döda eller skadade träd. -Det är den typ av insekter som riskerar att försvinna om man skulle anlägga en golfbana på området, säger Tom Clayhills.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »