Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 augusti, 2010 - 15:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Pengar ur tilläggsbudget-pengar<br>ger Ams mer resurser för studiestöd

Med hjälp av de pengar som Ams tilldelades i tilläggsbudgeten 2010 kan de nu tillsätta en extraresurs för att handlägga studiestödsärenden. En extra person ska hjälpa till med att behandla studiestödsansökningar. Som vi berättade igår har landskapsregeringen beslutat att snabba på utbetalningen av studiestöden, sedan det stod klart att många studerande annars riskerade att få vänta alltför länge på sina pengar. Ams har de senaste åren märkt att fler ansöker sent för att få studiestöd. I augusti, då den största anstormningen infaller, behandlas runt 1000 ärenden. -Men den långsiktiga lösningen är att se över hela systemet och se över lagstiftningen för att minska tiden det tar att få studiestöd, säger näringsminister Torbjörn Eliasson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »