Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 augusti, 2010 - 15:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Högt pris på spannmål i år<br>men skörden är mindre

Ingångspriserna på spannmål ligger betydligt högre i år än i fjol när spannmålsmottagningen vid torkarna i Bartsgårda och Färjsundet nu har inletts. För vete har priset per ton gått upp med 30 procent och för korn och havre med 60 procent jämfört med i fjol. Kvaliteten i år är också hyfsat god enligt Börje Karlsson som ansvarar för mottagningen i Färjsundet. Tack vare det varma och blåsiga vädret kräver spannmålen heller inte så mycket torkning, och det sparar in på kostnaderna för odlaren. Årets spannmålsskörd kommer att bli mycket mindre än fjol. Dels har torkan decimerat skördarna, men framför allt har fjolårets låga priser avskräckt många odlare från att över huvud taget så, många har i stället sått vall eller rybs.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »