Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 augusti, 2010 - 17:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ålands golfklubb<br>får inte arrendera Stornäset

Näringsminister Torbjörn Eliasson beslöt i dag på enskild föredragning att Ålands golfklubb inte får arrendera Stornäset för att där anlägga en högklassig golfbana som man anhöll om för ett år sedan. Det innebär emellertid inte att planerna på en golfbana på Stornäset nu är avskrivna. -Ett långtidsarrende för landskapets mark måste bjudas ut till ett öppet anbudsförfarande, förklarar Linnea Johansson, som är chef för näringsavdelningen. Först måste landskapsregeringen precisera vilket markområde man är beredd att exploatera, sedan kan det bjudas ut. Samtidigt pågår i Sunds kommun arbetet med en delgeneralplan för Kastelholmsområdet där landskapet också är representerat som markägare. Linnea Johansson anmälde skiljaktig mening till beslutet, detta med hänvisning till att hon anser att Torbjörn Eliasson är jävig i frågan eftersom hans son är viceordförande i Ålands golfklubb.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »