Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 september, 2010 - 12:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Tuffa år väntar stans ekonomi

Stadens politiker måste nu börja tänka på sparåtgärder, detta efter beskedet i den ekonomiska översikten över första halvåret. I stället för det tänkta överskottet i stadens verksamhet i år på cirka 2,2 miljoner euro räknar man nu med ett minus på 68.000 euro. -Det blir några tuffa år, men alla politiker är överens om att samarbeta över partigränserna för att klara ekonomin, säger stadsdirektör Bjarne Pettersson. Stadsfullmäktige diskuterade i går kväll den ekonomiska situationen, men några konkreta åtgärder beslutades det inte om. Det kommer i stället i den budget för nästa år som stadsstyrelsen ska börja arbeta med om en månad. Orsaken till stadens ekonomiska kris är att intäkterna första halvåret från inkomstskatter och samfundsskatter var 3,8 miljoner euro lägre än vad som tidigare budgeterades.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »