Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 november, 2010 - 11:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Låt skärgården planera turlistor"

Låt skärgårdskommunerna själva ta ansvar för beredningen av skärgårdstrafikens turlistor. Det föreslår kommunstyrelsen i Brändö, som påpekar att det är i skärgården kompetensen finns att bedöma konsekvenserna av olika turlisteändringar. -Vi har beredskapen att ta ansvaret om landskapsregeringen delegerar det till oss, säger kommundirektör John Wrede i Brändö. Hans tanke är att skärgårdskommunerna inom givna budgetramar ska prata i hop sig för att få till stånd fungerande turlistor för alla. Däremot säger Brändö kommunstyrelse absolut nej till en kortruttstrafik som skulle tvinga brändöborna att åka över Föglö för att komma till fasta Åland. Inte heller är man intresserad av mindre fartyg för enbart persontransporter eftersom nästan alla brändöborna tar bilen med sig när de far till fasta Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »