Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 december, 2010 - 12:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Saltvik går ur Mise

Saltvik lämnar samarbetet inom Mise från och med år 2012. Det beslöt kommunfullmäktige i går efter en omröstning där obunden samling och centern röstade för och liberalerna mot att lämna Mise. Frågan har diskuterats i två år efter att ett medborgarinitiativ lämnades om att Saltvik skulle lämna Mise på grund av höga avgifter och avsaknad av valmöjligheter. Det alternativ som nu ska beredas är att det kommunägda bolaget Saltviks Returdepå tar hand om det praktiska arbetet medan kommunen blir den övervakande myndigheten. För ett år sedan röstade kommunfullmäktige i Saltvik också om ett utträde, men då beslöts med en rösts marginal att man skulle stanna kvar. Nu blev det däremot tio röster för ett utträde och fyra emot, samt en nedlagd röst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »