Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 januari, 2011 - 16:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Kritik mot lagen om utkomststöd

Kommunen borde kunna kräva att en fullt arbetsför person som söker utkomststöd också är aktivt arbetssökande vid Ams. Det tycker näringsutskottet i lagtinget i sitt betänkande över en ändring av blankettlagen om utkomstskydd och arbetsmarknadsservice. I den nuvarande lagstiftningen är det inte möjligt att ställa det här kravet på dem som söker utkomstskydd, men inte heller lagändringen ger möjlighet till det. Utskottet noterar också att Åland saknar lagstiftning om integration och arbete i rehabiliteringssyfte, och uppmanar landskapsregeringen att komma med lagförslag om det. Nu finns risken att personer som skulle ha rätt till utkomstskydd från Ams, i stället måste vända sig till kommunen för att få utkomststöd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »