Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 januari, 2011 - 06:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Nauclér får stöd av JK<br>om service på svenska

Justitiekanslern ger riksdagsledamot Elisabeth Nauclér rätt, man skall kunna få bli bemött på svenska vid säkerhetskontrollen på landets flygplatser.- Jag är verkligen glad över JK:s utlåtande. Jag har en metalldel inopererad efter en olycka och har flera gånger blivit otrevligt bemött och till och med hotats med polis för att jag talar svenska, när metalldetektorn givit utslag och jag underkastats kroppsvisitation, säger Elisabeth Nauclér i ett pressmeddelande.Justitiekanslern konstaterar att säkerhetskontrollen är en myndighetsutövning och då gäller språklagen. Det är flygplatsoperatören som är ansvarig för att det fungerar, även om det är underleverantörer som utför kontrollen.- Jag ser nu fram emot en saklig och lagenlig behandling då jag passerar säkerhetskontrollen i framtiden, säger Elisabeth Nauclér.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »