Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 januari, 2011 - 12:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Hårdnande konkurrens<br>inom livsmedelshandeln

Om några månader kommer en ny aktör in på den åländska dagligvarumarknaden, Varuboden. Man söker som bäst personal till sin S-market som ska öppna i Möckelö till sommaren. På en begränsad marknad som den åländska kommer alla andra livsmedelsbutiker givetvis att känna av den hårdnande konkurrensen, och tuffast blir det för de minsta. -Vi vet inte vilken kundgrupp Varuboden kommer att ta, om det blir från Sparhallen och Kantarellen som sedan i sin tur tuffar till sig och tar kunder av oss andra. Det kan bli en dominoeffekt, säger Olle Ulenius på Matkroken i Kroklund. Sture Andersson på Hugo Anderssons i Frebbenby tror ändå att han fortsättningsvis ska kunna driva sin affär. -Men konkurrensen kommer att hårdna avsevärt, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »