Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 januari, 2011 - 15:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Fornminnesdebatten:<br>"Som en Saltviksrevy"

För oss i Långbergsöda har inte lagtingsdebatten gett något, men det kanske blir underlag för en saltviksrevy. Den kommentaren gav ett par markägare från Långbergsöda, som i dag lyssnade på den fortsatta lagtingsdebatten om fornminneslagen. -Det vi är intresserade av är att lagen följs, säger en av markägarna. Dagens debatt inleddes med ett socialdemokratiskt ifrågasättande av förste vice talman Gunnar Janssons roll. Han har åtminstone tidigare varit ombud för markägare i Långbergsöda och enligt uppgift nu med i landskapsregeringens samrådsgrupp som skall diskutera med markägarna. -Jag kan försäkra att det här kommer att skötas korrekt från min sida och min grupps sida, svarade Gunnar Jansson. Ett avgörande i spörsmålet om fornminnesvården, bordlades till den 2 mars.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »