Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 februari, 2011 - 07:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

"Ge studerande fast växelkurs"

Ålänningar som studerar i Sverige och som har åländskt studiestöd får allt mindre i plånboken i takt med den allt starkare kronan. På bara några år har bidragsdelen i studiestödet, den så kallade studiepenningen, som för närvarande ligger på 490 euro i månaden för högskolestudier, minskat med runt 25 procent. Nu ska centerns Runar Karlsson lägga fram ett förslag till centerns lagtingsgrupp om fast växelkurs för studenter. Genom att valutasäkra studiestödet ska de åländska studenterna slippa se sitt studiestöd urholkas. -Centern har ju utbildningsministerposten så man har ju ganska stora möjligheter att få genom ett sådant här lagförslag, säger Runar Karlsson. Fredrik Sjölund studerar i Uppsala och han tycker att förslaget låter bra. -Det vinner ju vi på, absolut. Det blir dyrare och dyrare för oss som studerar i Sverige, säger Fredrik Sjölund. Runar Karlssons hoppas att den nya modellen ska tas i bruk i höst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »