Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 februari, 2011 - 11:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

”Brokig koalition & svaga kandidater<br>lockar inte väljare till riksdagsvalet”

En svag satsning på riksdagsvalet och en uppställning av kandidatlistorna som inte riktigt följer syftet med den åländska vallagen. Så betygsätter lagtingets förre direktör Lars-Ingmar Johansson läget inför vårens riksdagsval. Han var med och utformade det nya systemet med kandidatlistor med maximalt fyra kandidater, ett system som ersatte det gamla majoritetsvalet från och med riksdagsvalet 1987. Valdeltagandet har inte ökat i och med det, däremot har antalet kandidater ökat betydligt. Men tanken med lagen var också att varje parti ställer upp sin kandidatlista, en sak som partierna inte gått in för i år där listan bakom Elisabeth Nauclér är politiskt mycket brokig. Lars-Ingmar Johansson tror på ett valdeltagande på normal nivå i vårens val, maximalt 60 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »