Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 februari, 2011 - 12:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

K-märkt kafé ska säljas

-Ingen kulturmyndighet har fått uttala sig, och nu ska stan sälja ett k-märkt hus. Det är så man baxnar! Det säger förre stadsarkitekten Folke Wickström om förslaget att sälja Ruskens, huset på Norragatan där café Svarta Katten nu finns. I ett skede planerade staden att riva huset trots att det var k-märkt. Beslutet blev då ändå att satsa på en renovering av huset som ritades av Johan Sjölund och senare fräschades upp av dottern Hilda Hongell. Nu är frågan delegerad till tekniska nämnden som fått i uppdrag att avyttra fastigheter som staden inte behöver för sin verksamhet. -Det kom som en överraskning för mig att det nu ska säljas, säger Josefin Vördgren som har ett hyresavtal som går ut den sista augusti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »