Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 februari, 2011 - 11:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Brändö klagar på Spoven

Den interna trafiken i Brändö måste fungera året runt utan kraftiga avvikelser. Det framhåller Brändö kommunstyrelse i ett brev till landskapsregeringen, detta med anledning av de svårigheter som färjan Spoven har i sin trafik mellan Lappo och Torsholma. En sträcka som ska ta 20 minuter har i vinter tagit över en timme vissa gånger, detta på grund av att färjan inte klarar isen. Skolvägen för eleverna från Lappo har i vinter blivit upp till en och en halv timme längre än vanligt. Kommunstyrelsen i Brändö ifrågasätter om Spoven är en lämplig färja för sin rutt. "Den klarar inte de krav som man kan ställa på en färja som sköter regelbundna transporter av personer och varor", skriver kommunen i sitt brev till landskapsregeringen. Spoven står nu dessutom stilla sedan en dryg vecka tillbaka och transporterna sköts med bil och svävare över isen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »