Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 mars, 2011 - 12:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Fornminneslagen ändras

Nu lägger landskapsregeringen fram ett förslag till ändring av fonminneslagen, en ändring som behövs för att man ska kunna gå vidare i den omdebatterade frågan. Enligt förslaget ges landskapsregeringen befogenhet att genom en förordning bestämma vilka uppgifter som ska finnas i ett register över fasta fornlämningar. Dessutom föreslås att man slopar den begränsning enligt vilken markägare som nekats rätt att rubba en fornlämning måste söka ersättning inom två år från det att fornlämningen registrerats. Kvar finns dock rätten till full ersättning om en ansökan om att rubba en fornlämning avslås, men i förslaget preciseras lagen så att det klart framgår att ersättning endast betalas en gång för samma fornlämning. Förslaget ska nu behandlas av lagtinget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »