Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 mars, 2011 - 14:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Skolpsykologer saknas i Mariehamn

Det saknas skolpsykologer i Mariehamns grundskolor. Detta eftersom båda de ordinarie psykologerna är tjänstlediga, och skolledningen har misslyckats med att hitta vikarier till tjänsterna. Socialdemokraten Henrik Löthman har nu påpekat problemet i ett initiativ till stadsfullmäktige, där han även anser att staden mer aktivt borde rekrytera skolpsykologer.Christer Svedmark, som är biträdande skoldirektör i Mariehamn, säger att de har satt in annonser och kontaktat företag som säljer tjänster, men att det inte finns personer som kan ta den här tjänsten.Under tiden som skolorna saknar psykologer får de hjälp med vissa ärenden utifrån, men Henrik Löthman tycker att det är alarmerande att barnen i stadens skolor inte får den hjälp de behöver. Problemet kommer enligt Christer Svedmark sannolikt vara löst till höstterminen 2011.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »