Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 mars, 2011 - 12:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Vill naturskydda Öfladorna

Nu naturskyddas det område i Lemland där landskapets trafikavdelning tänkt att anslutningsvägen till den planerade Föglötunneln ska gå. Markägarna i Vessingsboda är beredda att skriva på det avtal som miljöminister Katrin Sjögren nu godkänt. De så kallade Öfladorna innanför Bodkarön naturskyddas och anmäls till det europeiska nätverket Natura 2000. Också de berörda markägarna i Flaka by väntas vid en stämma den här månaden säga ja till avtalet efter att det har ändrats. Tunnelmotståndarnas talesman Sven-Anders Eriksson ser det här inte bara som ett försök att stoppa tunnelbygget. -Det är en skyddsvärd natur, och vi var mycket förvånade när man från trafikavdelningens sida ville dra en väg här, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »