Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 mars, 2011 - 07:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Politiker vill riva k-märkt hus

En majoritet av ledamöterna i stadsplanenämnden vill riva det k-märkta hus som i dag står i vägen för Eriksson Capitals byggnadsplaner på Magazintomten i Mariehamns centrum. Nämnden tycker inte att huset har tillräckligt stort värde och att det har en så liten inverkan på gatubilden att de nu vill ta bort k-märkningen. Stadsarkitekt Sirkka Wegelius, som lade fram ärendet för nämnden, var emot att ta bort k-märkningen, men säger nu att ärendet inte längre ligger på hennes bord. Stadsplanenämnden vill dock att det hus som ska byggas på tomten ska hålla sig inom ramarna för generalplanen. Det innebär att huset får vara högst sex våningar, och inte åtta som Eriksson Capital från början ville. Trots att stadsplanenämnden nu röstat är inget beslut taget. Ärendet går nu vidare till stadsstyrelsen och stadsfullmäktige, där det slutgiltiga beslutet ska tas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »