Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 mars, 2011 - 14:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Champagneauktion tredje juni

Fredagen den tredje juni är det magiska datum när den första champagneauktionen skall hållas i Mariehamn. I dag tog landskapsregeringen beslut om att auktionera ut två flaskor av världens äldsta champagne, bärgade från det vrak som hittades söder om Föglö i somras. En flaska Juglar och en flaska Veuve Clicquot skall gå under klubban i Alandica den tredje juni. Tre internationella auktionshus skall nu få slåss om äran att hålla i auktionen. Landskapsregeringen skickar en riktad anbudsförfrågan till Christie´s och Sotheby´s i London, samt till Acker, Merrall och Condit i New York.- De är välrenommerade, internationella auktionshus som har erfarenhet av den här typen av auktioner, säger Viveca Löndahl vid museibyrån.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »