Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 mars, 2011 - 14:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Vårdköerna nu något kortare

Köerna till specialistvård inom ÅHS har minskat något jämfört med situationen senaste höst. Den längsta kötiden gäller fortsättningsvis kirurgi inom den ortopediska kliniken där väntetiden i februari var 40 veckor. I augusti i fjol uppgick tiden i den kön till 60 veckor. Relativt lång väntetid är det fortsättningsvis också till hjärtultraljud som patienter, liksom i fjol, även nu kan få vänta på i över 20 veckor. På den vuxenpsykiatriska mottagningen och för starroperationer har kötiden däremot minskat från 16 till 10 veckor och för utprovning av hörapparat från 36 till 24 veckor. Den vanligaste kötiden för ett första besök för specialistvård inom ÅHS är mellan 3 och 6 veckor från det att en remiss inkommit till polikliniken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »