Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 mars, 2011 - 07:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Upphandlingsdirektiv<br debatterades i lagtinget

Räcker det med att något är lokalt producerat för att det i en upphandling ska räknas som hållbar utveckling? Det blev ett ämne för debatt i lagtinget i går med anledning av en motion från obunden samlings Gun-Mari Lindholm. Mot bakgrund av den debatt som uppstod när ÅHS valde att köpa billigare mjölk från Sverige föreslog hon att landskapsregeringen bör skapa ett regelverk för upphandling ur ett hållbarhetsperspektiv. Socialdemokraten Barbro Sundback ansåg att ämnet var viktigt, men undrade om det räcker med att något är lokalt producerat för att det ska uppfylla kriterierna för hållbar utveckling. Liberalen Olof Erland menade att det finns ganska klara upphandlingsregler men påpekade att om man skapar sådana måste se till att de är precisa och mätningsbara. Motionen ska nu behandlas av finansutskottet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »