Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 april, 2011 - 12:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Åländska byggarbetsplatser olagliga

-De åländska byggarbetsplatserna är olagliga, de bryter mot de bestämmelser som gällt sedan juni 2009 om bland annat hjälm, skyddsglasögon och synliga arbetskläder med reflexer. Det konstaterar byggnadsförbundets Jouni Ruotsalainen som den här veckan har besökt elva åländska byggarbetsplatser. Ändå allvarligare är att de byggnadsställningar som används saknar granskningslappar. Vad gör arbetarskyddsinspektionen på Åland undrar han. Arbetarskyddsinspektör Henning Karlsson är på semester och kan inte nås. Hans överordnade i Åbo Seppo Pekkala ser allvarligt på kritiken och konstaterar att det finns brister i det åländska arbetarskyddet på grund av resursbrist, men att just byggsektorn är prioriterad eftersom olycksriskerna där är så stora. Han påpekar dock att arbetsgivarna ska följa lagen även utan inspektioner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »