Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 2 april, 2011 - 13:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Bostadshus eldhärjades i Vårdö

Vid 23-tiden på fredagskvällen bröt en brand ut i ett bostadshus i Strömsby i Vårdö. En person fördes till sjukhuset för kontroll, men uppges inte vara allvarligt skadad. Branden startade i bastun och spred sig till mellanbjälklag och vindsutrymmen. Den vedeldade bastun hade använts tidigare under kvällen och det var de boende själva som upptäckte elden och larmade brandkåren. Först på plats var Vårdö FBK som senare fick förstärkning av Sunds och Saltviks frivilliga brandkårer. -Vid tvåtiden på natten började värmen avta, men hela natten hade vi brandvakt på plats, berättar Lennart Johansson som ledde släckningsarbetet. Det eldhärjade huset i Strömsby i Vårdö är en en och halvplans villa. Bastu och tvättrum brandskadades medan resten av huset rökskadades.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »