Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 april, 2011 - 17:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

EU-stöd till miljövänliga fartyg

Ett miljöstöd finansierat av EU som kunde få rederierna att antingen uppgradera eller nyinvestera i nya miljövänligare fartyg. Det var en av de konkreta frågor som Europaparlamentariker Carl Haglund i dag diskuterade med de åländska rederierna när han besökte Åland. EU:s så kallade svaveldirektiv kommer småningom att revideras, vilket troligtvis innebär att det krävs att svavelhalten sänks ytterligare från dagens nivåer. Detta kommer i så fall att betyda ökade kostnader för rederierna. -Jag har diskuterat frågan med transportkomissionär Siin Kallas och han tyckte i alla fall inte att idén om miljöstöd var dålig, säger Carl Haglund. Han tycker att dagens diskussioner med de åländska rederierna om ett miljöstöd var konstruktiva.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »