Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 maj, 2011 - 15:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Sottunga i kris

Sottungas ekonomiska situation är mycket ansträngd på grund av de höga kostnaderna för äldreomsorgen. Enligt kommundirektör Christer von Essen kommer Sottunga att ha förbrukat alla sina likvida medel före utgången av 2011. Under maj ska finansminister Mats Perämaa besöka Sottunga för att diskutera situationen och då kommer kommundirektör Christer von Essen att lägga fram önskemål om ett extra anslag på 140 000 euro för år 2011 och att det införs ett kostnadstak när det gäller kommunernas kostnader för äldreomsorg. -Om vi inför ett kostnadstak så betyder det att landskapsregeringen får stå för mellanskillnaden och det är ingen långsiktig lösning för Sottunga och andra kommuner med dålig ekonomi, säger Mats Perämaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »