Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 maj, 2011 - 08:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Rekordstor seger för Nauclér

Elisabeth Nauclérs seger i riksdagsvalet var den största sedan riksdagsvalet 1972 då Evald Häggblom fick 68 procent av rösterna. Det visar valstatistiken som nu sammanställts av Ålands statistik- och utredningsbyrå. Elisabeth Nauclér fick nästan 67 procent av rösterna, och det är också det bästa resultatet sedan det nya valsystemet infördes i valet 1987. Valdeltagandet minskade med sju procent till drygt 51 procent av de bosatta på Åland. Det är fortfarande flest kvinnor som röstar, männen kom inte ens upp i hälften i valdeltagande. Flitigast att rösta var man i Vårdö med 63 procent, medan det av Hammarlänningarna bara var 45 procent som tog sig till valurnorna i årets riksdagsval. Antalet blanka röster sjönk från 1,6 till en procent jämfört med valet 2007.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »