Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 maj, 2011 - 16:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Hotell borde miljöförbättras

Det finns en hel del förbättringar som kan göras på hotellen i Mariehamn vad gäller miljöarbete. Det visar ett färskt examensarbete vid Hotell-och Restaurangskolan som Annika Hietala skrivit. Hon har gjort intervjuer och jämfört hotellen i Mariehamn med ett Scandichotell i Stockholm i miljöavseende. Även om Scandichotellen är en stor kedja som sysslat med miljöarbete i snart 20 år, konstaterar hon att hotellen i Mariehamn ännu har en lång bit att gå. -Många hotell vill vara miljömärkta och vissa hotell har satsat lite mer, men ofta är det ekonomin som står i vägen, säger Annika Hietala.Nyckelkort som styr elförbrukningen är en konkret sak som Hietala tycker det vore bra om hotellen satsade på.Henna Kangashaka är hotellchef på Park Alandia hotell och enligt henne försöker de tänka på miljön, bland annat med avfallshantering och tvättning.-Men vi ska bygga om och då kommer vi att beakta miljön mera, säger Kangashaka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »