Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 maj, 2011 - 08:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

"Låt ministeriet fixa varroafritt Åland"

Det skulle vara bäst om jord- och skogsbruksministeriet i Helsingfors sköter om att importstopp för bin till Åland införs, så att landskapet kan vara en zon fri från varroaviruset. Det tycker biodlarföreningens ordförande Yngve Påvall efter att landskapsveterinär Michael Karring svarat föreningen att det är mycket svårt att genomföra ett importstopp för bin. "Det är bättre om en varroafri zon administreras från Helsingfors eftersom vilja, kompetens och intresse inte verkar finnas inom landskapsregeringen", säger Yngve Påvall i ett pressmeddelande. Biodlarföreningen har börjat uppdatera kartorna över bigårdar, men landskapsregeringen saknar dokumentation över vilka som har importerat bin och när det skett. Det är också klart vilka som tar proverna på bina och finansieringen är klar för det här året. Föreningen vill nu att landskapet tar hjälp av ministeriet med resten för att skydda den åländska bistammen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »