Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 maj, 2011 - 12:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Miljonöverskott för Finström

Den kommunala verksamheten i Finström gick i fjol med över en miljon euro i överskott. Bokslutet som i går redovisades för kommunstyrelsen visar på 1.022.000 euro plus, detta trots att man budgeterat med ett litet underskott. -Det är bra för Finström att vi går med ett så bra överskott. Med det nya landskapsandelssystemet behöver vi skaffa reserver inför framtida investeringar, säger kommundirektör Niclas Oriander. Det stora överskottet för Finströms kommun beror till stor del på att intäkterna från kommunalskatter blev en halv miljon euro högre än budgeterat. Dessutom höll de kommunala förvaltningarna sina kostnader nere. Det låga ränteläget är också positivt för kommunen som har lån på cirka tio miljoner euro. Pengarna kommer alltså att användas för framtida investeringar, närmast aktuellt är en utbyggnad av äldreboendet som beräknas börja nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »