Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 maj, 2011 - 08:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Välbesökt ungdomsseminarium

Hur ska ungdomar göra sina röster hörda i dag och i framtiden? Det var temat för det framtidsseminarium för unga som arrangerades i lördags. Ett 30-tal ungdomar i åldern 15-20 år deltog. Konkreta frågor som diskuterades var bland annat hur avsomnade organ som ungdomsrådet och ungdomsparlamentet kan fås att fungera igen. Hur ska medlemmarna utses, vilka åldersgrupper ska medverka, hur ger man också de partipolitiskt obundna möjlighet till deltagande, och på vilket sätt ska initiativ väckas i ungdomsparlamentet? Det var några av de frågor som ventilerades. Deltagarna var eniga om att ett ungdomsparlament bör ordnas redan i höst, före valet. -För att ge ungdomar verkligt inflytande över politiken bör landskapsregeringen ha en särskild ungdoms- och framtidsminister som inte ska vara äldre än 25 år, sa centerns Runar Karlsson, en av de medverkande veteranpolitikerna, och drog paralleller till behovet av en Ålandsminister i regeringen i Helsingfors.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »