Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 maj, 2011 - 13:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Fuktskadat äldreboende i Kumlinge

I tio år har det funnits klagomål på inomhusluften i Annagården i Kumlinge, men först för en dryg månad sedan flyttades personal och äldreomsorgens klienter till Neurocity-lokalerna i Enklinge sedan prover visat på mycket höga halter av mikrober. Nya omfattande provtagningar har gjorts, och när resultaten av dem kommer står kommunen inför svåra beslut: ska fastigheten renoveras eller är det bäst att bygga nytt och i så fall var? -Några beslut tas knappast förrän i höst, säger kommundirektör Jim Eriksson. För de äldre och deras personal har flytten till Enklinge inneburit att symptom som irriterade slemhinnor, eksem och kliande ögon redan har lindrats, berättar t f hemtjänstledare Salme Sjöblom. Samtidigt har arbetet blivit mer tungrott eftersom de nya lokalerna inte är anpassade för exempelvis rullstolar och liftar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »