Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 maj, 2011 - 13:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Åländsk sexmotion i riksdagen

-Åland är helt rätt ute med sin motion till riksdagen om att se över sexualbrottslagstiftningen. Inte minst mot bakgrund av händelserna i New York nyligen och den brottsmisstänkte före detta IMF-chefen gör frågan internationellt brännbar. Det sa Elisabeth Nauclér när lagtingets motion debatterades i riksdagen i fredags. Hon fick stöd av sannfinländaren Mika Niikko som tyckte att det åländska initiativet var bra och efterlyste hårdare straff för sexualbrott. På samma linje var samlingspartiets Kari Tolvanen, medan Svenska folkpartiets Astrid Thors tyckte att den åländska motionen var ett historiskt ögonblick. Elisabeth Nauclér höll i sitt anförande också en liten lektion i självstyrelsesystemet för alla nya ledamöter i riksdagen. Lagtingets motion gick nu till lagutskottet i riksdagen, som också ska höra grundlagsutskottet i frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »