Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 maj, 2011 - 08:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Allmän public service-avgift föreslås

Slopa TV-avgiften och ersätt den med en allmän public service-avgift, som alla hushåll skall vara med om att betala. Det är det allra hetaste förslaget i det mediapolitiska program som landskapsregeringen antog igår och som nu går till lagtinget för behandling. I dag är TV-avgiften 220 euro per år, men tanken är att public service-avgiften skall bli lägre, sannolikt mindre än 200 euro per år. Utgångspunkten är att alla hushåll skall betala lika stor avgift oberoende om man är studerande, arbetande eller pensionär. För att bli tvungen att betala den här avgiften krävs inte att man är ägare till en TV-apparat, det räcker med att man har dator eller mobiltelefon och därmed tillgång till public service. Byråchef Jan-Ole Lönnblad har fungerat som sekreterare i referensgruppen för det mediapolitiska programmet och övriga medlemmar har varit centerns Britt Lundberg och Harry Jansson samt Rolf Lindqvist och Christina Johansson-Gammals från liberalerna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »