Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 maj, 2011 - 12:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Inga extrapengar till familjerådgivning

Folkhälsan får inga pengar av stadsstyrelsen för att minska väntetiden till sin familjerådgivning. Det är en sak som socialnämnden och inte vi bestämmer över, anser stadsstyrelsen som i går skickade Folkhälsans begäran vidare till socialnämnden. Staden köper av Folkhälsan tjänster när det gäller familjerådgivning, nu vill Folkhälsan att summan för nästa år skrivs upp från 63.000 till 82.000 euro, och vill dessutom ha ett tilläggsanslag på 12.000 euro för de tjänster som staden köper i år. Mariehamnare kan på grund av budgetnedskärningar få vänta tre månader på att få komma till Folkhälsans familjerådgivning. Även de akuta barnfallen som överförts från barn- och ungdomspsykiatrin får i dag vänta tre månader på behandlingsstart. Nu blir det alltså stadens socialnämnd som får ta ställning till Folkhälsans begäran om mer pengar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »