Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 maj, 2011 - 15:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Hjärt-startare ska registreras

Nu blir Åland del av det svenska hjärtstartar-registret. Det innebär att man via internet kan se var det finns utplacerade hjärtstartare på Åland. En hjärtstartare är en apparat som hjälper ett stillastående hjärta att starta igen. I dag finns det vad man känner till 16 hjärtstartare på Åland och det är alldeles för lite menar Annette Bergbo som är verksamhetsledare för föreningen Vårt Hjärta. -Det är långt ifrån tillräckligt, och avståndet är långt mellan varje hjärtstartare i dag, säger Annette Bergbo. Just nu samarbetar Vårt Hjärta, Folkhälsan och Röda Korset för att Åland ska bli mer hjärt-tryggt. Ett viktigt steg är att få alla hjärtstartare registrerade i hjärtstartar-registret. -Vi vädjar till alla med en hjärtstartare att de ska registera sig hos det svenska hjärtstartar-registret eller höra av sig till oss för hjälp, säger Röda Korsets verksamhetsledare Stefan Simonsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »