Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 juni, 2011 - 16:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nya byggprojekt vid sjukhuset

Snart är bygget av den psykiatriska avdelningen klar vid sjukhuset, men vad blir nästa projekt? Ska Gullåsen byggas om till en geriatrisk avdelning före det byggs en ny dialysavdelning och dagkirurgiavdelning? Det är en fråga som förvaltningschef Peter Rask vill utreda. Hittills har man haft en tillbyggnad av en dialysavdelning i anslutning till akuten som första prioritet, men det finns också de som talar för en ombyggnad av Gullåsen som nästa etapp. I morgon ska styrelsen för ÅHS ta ställning till om att låta utreda en prioritering av de kommande byggnadsprojekten vid sjukhuset. Det som redan är beslutat är medicinklinikens nybyggnad där anbud är inne och skall avgöras av styrelsen. En ombyggnad av obduktionslokalerna och läkemedelscentralen är oundvikliga på grund av nya bestämmelser. Ett nytt projekt för ÅHS som nämns är personalbostäder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »