Publicerad: söndag, 2 februari, 2020 - 21:51Uppdaterad: söndag, 2 februari, 2020 - 22:40
  • IFK hade en kort genomgång direkt efter matchen. Foto: Owe Sjöblom

IFK kryssade mot TPS

IFK Mariehamn spelade oavgjort 1-1 mot TPS i Eckeröhallen inför 365 personer i gruppspelet i finländska cupen.

IFK tog ledningen efter 12 minuter när nyförvärvet Peter Makrillos hittade rätt med ett skott från 16 meter. Kvitteringen kom tre minuter in i den andra halvleken på straff av Sami Rähmönen. Straffen orsakades av Makrillos som fick bollen på armen och domaren Mattias Gestranius pekade på elvameterspunkten.

I den första halvleken spelade IFK oorganiserat och TPS kom lätt igenom IFK försvar. I den andra halvleken blev det lite bättre, men ännu återstår en hel del innan IFK:s spel sitter.

I anfallet spelade Yvan Yagan 90 minuter. Han är född i Belgien men har också armeniskt pass och han har några landskamper på kontot för just Armenien. Även brasilianske Felipe Queiros Dos Santos fick göra ett inhopp i anfallet. Dos Santos har varit på test under veckan.

I slutet av första halvleken trillade Aapo Mäenpää olyckligt efter en nickduell och fördes till sjukhuset med ett befarat armbrott.

Efter två matcher ligger IFK på femte plats i tabellen, det är de fyra bästa lagen som går vidare i cupen.