Publicerad: lördag, 1 februari, 2020 - 18:05Uppdaterad: söndag, 2 februari, 2020 - 14:58
  • ÅU vann gruppen före Honka. Bilden är från hemmamatchen mot just Honka. Arkivfoto: Malin Lundberg

ÅU vann och är vidare i cupen

Åland United behövde en poäng borta mot TPS för att ta sig vidare i finländska cupen, men för säkerhets skull vann dom med 3-0.

Förutsättningarna var klara inför den avslutande gruppspelsmatchen mot TPS, poäng och ÅU skulle gå vidare. Vid förlust hade TPS passerat ÅU i tabellen och cupäventyret hade varit över för ÅU.

Redan efter sju minuter gav Ashley Riefner ÅU ledningen och drygt tio minuter senare ökade Monica Hagström på till 2-0 vid ett kylslaget Kuppis i Åbo. ÅU hade det mesta av spelet och så såg det också ut i den andra halvleken. Med 13 minuter kvar av ordinarie tid gjorde Hagström sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet.
ÅU går tillsammans med FC Honka vidare från gruppen till utslagsfasen i cupen.