Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 juli, 2011 - 07:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Båtägare kritiska mot gästhamn

De nya flytbommar som Museibyrån placerat ut för att avgränsa båtplatserna ifrån varandra i Kastelholms gästhamn är för korta och ligger alltför tätt. I praktiken har utplaceringen av de nya flytbommarna lett till att antalet besöksplatser i gästhamnen halverats, menar upprörda båtägare. - På museibyrån har vi, i samråd med leverantören av flytbommarna, kommit fram till att det behövs båtplatser för både stora och små båtar, säger Yngve Österlund, enhetschef på Musiebyrån i Kastelholm. Enligt hamnarrendatorn Joakim Johansson är majoriteten av dagens båtar så stora att de inte kan ta sig in på de nya båtplatserna utan att riskera skador på båten. - Om trettio båtar ligger vid en bro, och den andra är tom, så är det ju någonting som är fel, kommenterar Joakim Johansson situationen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »