Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 juli, 2011 - 15:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Allt fler åländska bagerier

På Åland växer fler och fler bagerier fram, trots att det på fastlandet råder något av en kris i bageribranschen. På knappt tio år har antalet finländska bagerier minskat från cirka 850 till 700, och enligt Finlands bageriförbund beror det på ökade produktionskostnader och minskad lönsamhet i branschen. Det berättade Huvudstadsbladet förra veckan. Men på Åland verkar alltså utvecklingen inte följa den fastländska trenden, även om man även här märkt av ökade produktionskostnader. Ålandsbagarns försäljningschef Stefan Blomqvist har under det senaste året märkt av en ökad konkurrens från nya småbagerier. -Konkurrensen här på Åland idag tror jag är den hårdaste som den har varit på många år, säger Stefan Blomqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »