Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 augusti, 2011 - 15:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Vill ha bättre integration på Åland

Flera forskningsprojekt om mångfalden på Åland visar att det är mycket som brister i mottagandet av nyinflyttade ålänningar. Ändå har landskapsregeringen satsat mycket lite på att förbättra integration och bemötande av nyinflyttade ålänningar. Det tycker Kaveh Bahar som är ordförande för Ålands mångkulturella förening. -Jag vet inte vad som saknas, om det är vilja, pengar, eller vad det är, säger han. Kaveh Bahar pekar på flera konktreta åtgärder som forskningen föreslår, till exempel att Åland behöver specialutbildad personal, en handbok, och en hemsida för nyinflyttade där all nödvändig information finns. -En person som kan bedöma och godkänna inflyttade personers utländska betyg vore också väldigt viktigt, säger Kaveh Bahar, som hoppas att fler politiker lyfter frågan på allvar i höstens lagtingsval.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »