Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 augusti, 2011 - 16:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Före detta rektor kritisk<br>mot tillsättning av nya tjänster

Yrkesskolans tidigare rektor Lars Selander är kritisk till hur Ålands gymnasium har tillsatt de nya ledningstjänsterna. Hans nuvarande tjänst som rektor har dragits in i samband med gymnasiereformen och han har erbjudits en tillfällig tjänst som planerare. Selander är kritisk till att man valde att bredda rekryteringen av en ny rektor när han var den enda kvarvarande sökande, och att man inte valt att tillsätta någon utbildningsledare för sjöfart och teknik där han anser sig vara den mest lämpade för tjänsten. Ålands gymnasium meddelar att man helt enkelt är ute efter att hitta den mest lämpade till tjänsten och att man ännu inte lyckats med det. Förvaltningschefen Gyrid Högman menar att tjänsten som planerare ska bli permanent och att ingen av de anställda vid Ålands gymnasium ska behöva gå på grund av reformen av gymnasieskolan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »