Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 augusti, 2011 - 11:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Halverad sopavgift i Saltvik

-Hushållens kostnader för sophanteringen halveras om kommunstyrelsen och fullmäktige godkänner förslaget till nya avgifter. Det säger Runar Karlsson, som är styrelseordförande för kommunägda Saltviks Returdepå AB som ska ta hand om sophanteringen i Saltvik från och med årsskiftet när kommunen lämnar Mise. I praktiken betyder det att hushållen inte får någon ny räkning i stället för den Miseavgift de nu betalar. De kostnaderna beräknas till 92.000 euro per år och finansieras via kommunens budget. Den som köper tjänster för sophämtning eller lämnar avfall vid deponin kommer däremot att som tidigare få betala avgifter för de tjänsterna. Kommunstyrelsen ska diskutera bolagets verksamhet och prissättning vid sitt sammanträde på måndag i nästa vecka. Efter det ska frågan behandlas av Saltviks kommunfullmäktige som i december i fjol, med rösterna tio mot fyra, beslöt att lämna samarbetet inom Mise.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »